Un copil care progresează în raport cu nivelul său anterior este un copil de nota 10.

Cum creștem copii de nota 10?

Experiența profesională mi-a arătat că sunt cel puțin două aspecte care sunt esențiale pentru a crește copii echilibrați în raport cu performanța școlară:

1. Să nu ne relaxăm. Să nu scădem nivelul de implicare.

Tranziția de la grădiniță la școală reprezintă de multe ori o provocare foarte mare pentru copii și părinți. Este perioada în care de cele mai multe ori părinții se relaxează și revin mai mult sau mai puțin la ritmul vieții anterior apariției copilului. Acest lucru se datorează în principal gradului de autonomie pe care copilul îl dobândește: se încalță singur, se îmbracă, mănâncă singur, sistemul imunitar este format, astfel acesta se îmbolnăvește mai greu, se descură practic singur în tot ce înseamnă rutina zilnică.

Relaxarea părintelui în relație cu activitatea zilnică a copilului nu este benefică.

Primii ani de școală reprezintă din punct de vedere emotional trăirea conștientă a majoritatea sentimentelor umane iar din punct de vedere cognitiv achiziția elementelor fundamentale: citirea și înțelegerea unui text, noțiuni matematice și utilizarea acestora, scriere și nu în ultimul rând descoperirea propriului stil de învățare.

Primii ani de școala sunt esențiali pentru traseul școlar, profesional și social ulterior

2. Să lucrăm la capacitatea de concentrare a copilului.

O mare provocare este să facem copilul să înțeleagă și să maximizeze fiecare activitate din rutina zilnică: la masa nu ne gândim la joacă, când învățăm nu ne gândim la mâncare, nu ne uităm la televizor, când ne jucăm nu suntem doar fini observatori și așa mai departe.

Succesul școlar începe acasă:

  • Alege să faceți lucruri.
  • Implică-te în realizarea temelor.
  • Nu încuraja spiritul competitional de genul: ce notă a luat X.
  • Somnul și alimentația echilibrată și suficientă.
  • Practicați instrumente muzicale, sport, activități artistice.
  • Canalizați-vă atenția spre abilitățile sociale în detrimentul unei ore suplimentare de matematică.
  • Continuă să citești povești copilului chiar dacă acesta a început să citească singur, chiar dacă are 10 ani.
  • Acordați o atenție sporită scrisului. Copiii încep să se concentreze mai devereme și mai mult asupra conținutului dacă reușesc să scrie ușor și bine.
  • Nu vă duceți la școală pentru gustarea, caietul, cartea pe care copilul a uitat-o acasă. Acesta trebuie să își dezvolte responsabilitatea sau să învețe consecințele propriilor fapte.
  • Păstrează legătura cu profesorul. Propune soluții, nu căuta doar vinovați.

Dragi părinți și profesori, vă aștept pe data de 20 martie, să petrecem două ceasuri împreună, să descoperim cum ne putem ajuta copiii să facă față provocărilor școlare.

ÎNSCRIERE

 

Link eveniment – Copil de nota 10

Eurohotel Baia Mare

20 martie 2019

ora 17:30

Prețul unui bilet este 70 lei. Plata se poate face în numerar la sediul Școlii internaționale Baia Mare, Str. Victor Babeș nr. 26B, sau în contul SC Global Education Center SRL, deschis la Banca Transilvania, IBAN RO75BTRLRONCRT0411491901.