Așa este intitulată o adresă primită pe e-mail de la autoriatea care coordonează, îndrumă și CONTROLEAZĂ instituțiile de învățământ din Municipiul București.

Într-adevăr este un drept câștigat de sindicate pentru cadrele didactice, trecut în contractul colectiv de muncă, ca Ziua mondială a Educației să fie zi nelucrătoare.

Dar chiar și în acest context o adresă intitulată Ziua mondială a Educației ,,nelucrătoare” nu cred că este cea mai fericită exprimare, cel mai bun îndemn, cel mai bun mesaj.

În China are loc conferința organizată cu ocazia Zilei internaționale a Educației, conferință care urmărește promovarea cooperării și inovării în domeniul educației. Din perspectiva organizatorilor această zi este despre ,,moștenire, deschidere, împărtășire și inteligență“ .

Cred că era mult mai fericită situația în care sindicatele și autoritățile ofereau cadrelor didactice din România o zi în care să aibă posibilitatea ca prin variate evenimente să-și sporească abilitățile profesionale.

Sistemul de învățământ din România are nevoie ca fiecare dintre noi să lupte pentru educație, să lucreze pentru educație, să se implice pentru educație.

Educația este o nevoie, educația este importantă pentru copiii noștri, educația trebuie să ne pregătească copiii pentru viață!

Sper să apuc ziua în care, cu ocazia celebrării Zilei mondiale a Educației, toți cei implicați, elevi/studenți, profesori, autorități publice uită pentru o zi de aspirator, Mega, IKEA, Mall și se întâlnesc să lucreze pentru educație.

Vă doresc o zi nelucrătoare cu folos!